Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σχέσεις και σχάσεις (Απριλίου 2014)

«Οι πολιτικοί πιο συχνά φροντίζουν τον εαυτόν τους παρά τους άλλους»


Γράφει: Ο Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τα Άγια και Μεγάλα Πάθη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αλλά και την αληθινή Ανάστασή Του! Διότι έγινε ο Θεός άνθρωπος, τέλειος, και έπαθε και απέθανε, λογιστείς σαν κακούργος, δια σταυρικού θανάτου και όντως αναστήθηκε όλα αυτά για να αναμορφώσει ο Υιός και Λόγος του Θεού του Ζώντος, το χαμένο ανθρώπινο κάλλος και ο πεπτωκός άνθρωπος να θεωθεί, να γίνει δηλαδή ένας μικρός θεός και πάλι πολίτης του Παραδείσου…

Όταν λοιπόν βρισκόμαστε σε σχέση με όσα προείπαμε, δεν είναι δυνατόν ν’ αρχίσουμε να ειρωνευόμαστε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο (πλησίον μας), πολιτικό ή όχι, διότι τότε θα βρεθούμε σε σχάση με το νόημα της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδος.

Δυστυχώς όμως, πολλοί συνηθίζουν, μέσω μιας ισοπεδωτικής και εγωιστικής γραφίδας να ισοπεδώνουν συνανθρώπους μας αδιακρίτως αν είναι Χριστούγεννα ή Πάσχα.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, μερικοί από αυτούς είναι: να δείξει ο γράφων ότι έχει «ταλέντο», να βγάλει κακίες και απωθημένα, να στείλει ο χρονογράφος ένα μήνυμα με μισόλογα και υπονοούμενα προς κάποιον ή κάποιους, προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος το ο,τιδήποτε, δηλαδή ξεπουλώντας τη σιωπή του στο ράφι της ασυνειδησίας. Αυτά και πολλά άλλα μπορεί να συμβαίνουν στο σύγχρονο και ορισμένες φορές νοσηρό χρονογράφημα, το οποίο νοσηρό ή μη είναι ένα ελαφρύ λογοτέχνημα και δε δικαιούται ν’ ασχολείται με τα στενά όρια της πολιτικής. Κατά πολλούς ειδικούς, ο αείμνηστος μεγάλος Ψαθάς, εξέπεσε του τίτλου του «μεγάλου χρονογράφου» διότι ασχολήθηκε επί σειρά ετών μόνο με την πολιτική των Απριλιανών. Βέβαια, η στήλη του Ψαθά, στην εφημερίδα εξασφάλιζε 50-60 χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά που αγόραζαν την εφημερίδα του συγκροτήματος μόνο και μόνο για να διαβάσουν το χρονογράφημα!

Ταπεινή μου άποψη είναι πως οφείλει ο χρονογράφος να επιτιμά ποικιλομόρφως και ποικιλοτρόπως την κάθε κακία και εμπάθεια, ενώ αντιθέτως να εξυψώνει την κάθε αρετή. Όμως περί χρονογραφήματος θα αναφερθούμε αργότερα σε ειδικό άρθρο-αφιέρωμα, ελπίζοντας να ξυπνήσουμε δυνάμεις και κυρίως σε νέους ανθρώπους ώστε να ασχοληθούν σοβαρά και επαγγελματικά με το χρονογράφημα.

Το Πάσχα έφθασε και πίσω του ακολουθούν Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Τρέχουν οι κακόμοιροι ή οι καλόμοιροι πολιτικοί, πολιτικάντηδες, πολιτευτάδες σοβαροί, ασόβαροι, ευθείς, κολοτούμπηδες …ένα μάτσο, όλοι τρέχουν άλλοι με νόημα και άλλοι ανόητα για να μη μείνουν ξεμεινεμένοι στη λιχνήστρα σαν άχυρα όταν ανοίξουν οι κάλπες. Αυτή είναι η σημερινή Δημοκρατία μας και οφείλουμε να την υπηρετούμε, αλλά και να τη βελτιώνουμε, διότι αποδεδειγμένα είναι σε μεγάλη σχάση με την Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι σύγχρονοι σοφοί μας…

Όλοι τρέχουν στον ψευτοκυρίαρχο λαό (αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακραίοι κ.λπ. γιατί τίποτα δεν υπάρχει εκεί που δεν υπάρχει λαός. Τώρα κατά τον Π. Δημητρακόπουλο η λέξη «λαός» είναι το μεγαλύτερο λογοπαίγνιο της ιστορίας και κατά τον Απολλώνιο τον Ρόδιο η λαϊκή γνώμη είναι μία εταίρα που προσπαθούμε να την ευχαριστήσουμε χωρίς όμως να τη σεβόμαστε. Έχω πει εδώ και δεκαετίες πίσω ότι στην πολιτική το παρόν είναι ήδη πεπερασμένο παρελθόν και το μέλλον παρόν…Συνοψίζοντας κανείς κατανοεί πως ο λαός «τρέχει» τους πολιτικούς 30-40 μέρες, όποτε δηλαδή έχουμε εκλογές και τις υπόλοιπες 600-800-1000 μέρες, μέχρι να έλθουν πάλι εκλογές, τρέχουν οι πολιτικοί τον λαό, αλλά δυστυχώς δεν τον τρέχουν μόνο του κάνουν κι’ άλλα χειρότερα πράγματα.

«Οι πολιτικοί πιο συχνά φροντίζουν τον εαυτόν τους παρά τους άλλους», γράφει ο Άλβιν Τόφλερ σε βιβλίο της τριλογίας του «Νέες Δυνάμεις» (1994). Αυτό είναι αλήθεια διότι:

  • Σήμερα ένα νεογέννητο χρωστάει 30.000 Ευρώ πριν θηλάσει για πρώτη φορά το μητρικό του γάλα!
  • Δημιούργησαν μια χώρα να καταναλώνει τα πάντα και να μην παράγει τίποτα!
  • Έρχεται ο κάθε αλητάκος-εφιάλτης και με περισσό υφάκι μας λέει πως είμαστε ξένοι στον τόπο μας!

Ξεπουλούν τον κάθε εθνικό πλούτο, όσο τον κοστολογήσουν οι εντολείς, δηλαδή οι Αγορές που είναι οι 10 Διεθνείς Τραπεζίτες ή τα δέκα εστεμμένα κέρατα του θηρίου της Αποκάλυψης, κατά τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη και οι εντολοδόχοι, σε ρόλο εμιγκρέ κοντοπίθαρου πολιτικού, σκύβουν το κεφάλι και λένε «μάλιστα κύριε»!

Ανθυγιεινή πολιτική και πολιτικάντικος συνδικαλισμός κατέστρεψαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το φακελάκι έγινε θεσμός και σιγά-σιγά η δημόσια νοσηλεία περνάει στο περιθώριο της ιστορίας, αφού το «φακελάκι» την εκφυλίζει ολοένα και περισσότερο και τη θέση της παίρνει η ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα τερατώδη δόντια της, σε ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές!

Ένα χρόνο το πάνε και το φέρνουν, το τεντώνουν το μαζεύουν, το κόβουν και το ράβουν…βρίσκονται σε σχέση με την υψηλή μοδιστρική για να δούμε στο τέλος τι θα γίνει; Μιλάμε για τον περιβόητο «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ», όπου λίγο η μπαλτακιάδα, λίγο η ξηροχριστοδουλιάδα, επιχείρησαν να περάσουν τη ρεπούσεια έκδοση (αυτά τα γατόνια της μιξ κυβέρνησης) και η οποία δεν συμπεριλαμβάνει τις θηριωδίες κατά των Ελλήνων! Σε αυτές τις μεθοδεύσεις, αντέδρασε ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Αθηνών, κ. Προκόπης Παυλόπουλος «“Εάν δεν συμπεριληφθούν ρητά και ονομαστικά οι γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική βουλή, εγώ δεν πρόκειται να το ψηφίσω», δήλωσε ο πρώην Υπουργός και πρόσθεσε: «κατηγορηματικά πέραν του ολοκαυτώματος, θα πρέπει να αναφερθούν οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Ελλήνων της Ιωνίας»!

Όμως αυτή, η τραγική τεκμηρίωση δεν είναι δυνατόν να τελειώσει εδώ, αφού μπορεί κάποιος να γράψει τόμους τεκμηρίων που θα φανερώνουν τη δεινή θέση της χώρας μας. Στόχος, των ολίγων επιλεγμένων τεκμηρίων είναι να βρεθούμε σε σχέση με το τι ακριβώς μας συμβαίνει και σε σχάση με κάθε πρόσωπο που μας έφερε σε αυτό το σημείο. Τότε ίσως πούμε μαζί με το «Χριστός Ανέστη» και το πολυπόθητο «Η Ελλάς Ανέστη»! Ο καθένας ας αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες του…

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση με πλούσιους πνευματικούς καρπούς και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Χρόνια Πολλά.




Σημείωση:

Το «Σχέσεις και σχάσεις» ξεκίνησε να δημοσιεύεται στην μηνιαία Λακωνική Εφημερίδα «Λακωνία S.O.S.», που εξέδιδε ο κ. Παρασκευάς Χονδροκούκης, από την αρχή του 21ου αιώνος. Πολλούς αναγνώστες, όλα αυτά τα δώδεκα περίπου χρόνια, τους ευχαρίστησαν τα γραφόμενα και τα ενέκριναν. Κάποιους τους δυσαρέστησαν, αλλά ποτέ όμως δεν θίχθηκε ουδείς επί προσωπικού από οποιοδήποτε χρονογράφημά μας. Κάποια χρονογραφήματα, προέβλεψαν μελλοντικά γεγονότα και έμελλε να επαληθευθούν σε λίγο ή περισσότερο χρονικό διάστημα από τη δημοσίευσή τους… Υπήρξαν αναδημοσιεύσεις κάποιων χρονογραφημάτων στις εφημερίδες «Δημότης Ανταποκριτής» ημερήσια του Πειραιά και στην εβδομαδιαία «SOS Πειραιάς», τις περιόδους που την πρώτη διήυθυνε και τη δεύτερη έκδιδε ο Γιάννης Λαζαράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης