Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Πολιτικά - παραπολιτικάΔημοτικές Εκλογές 2014: Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τους Μανιάτες υποψήφιους στον Πειραιά


Γράφει: ο Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος


Το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τους Μανιάτες δημότες του μεγαλύτερου λιμένος της χώρας, που κοντοφτάνουν περίπου το 40% του εκλογικού σώματος της πόλης, αλλά και δραστηριοποιούνται στον Πειραιά ως Μανιάτες και Μανιάτισσες μέσα από τους Συλλόγους τους που έχουν έδρα τον Πειραιά. Το ίδιο συμβαίνει και με το δικό μας Σύλλογο, δικαιολογημένα λοιπόν ενδιαφερόμαστε και παρακολουθούμε την πορεία των Μανιατών και μη υποψηφίων Δημάρχων των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών.Ο νυν Δήμαρχος Πειραιά
Βασίλης Μιχαλολιάκος
Εμείς επειδή δεν είμαστε ένα blog ή ένα ΜΜΕ, που χρειάζεται χρήματα προς επιβίωση (μέσω διαφημίσεων, επιχορηγήσεων κ.λ.π.) και ως Σύλλογος δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό-κομματικό Οργανισμό, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για την πλήρη αντικειμενική μας άποψη και επιστρατεύοντας τις δημοσιογραφικές μας εμπειρίες θα προσπαθούμε πάντοτε να σας δίνουμε την πλέον έγκριτη ενημέρωση. Αν και ο Σύλλογός μας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, κοινοβουλευτικό ή μη, αυτό εξ’ άλλου ορίζει και το Καταστατικό μας, τον ενδιαφέρει όμως η Πολιτική γενικότερα διότι αυτή είναι που εξυψώνει ή ισοπεδώνει τα εξωραϊστικά, πολιτιστικά κ.λπ. ζητούμενα που υπογραμμίζουν τη θεσμική υπόσταση κάθε Συλλόγου.

Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω κατά νου σας πληροφορούμε πως απειροελάχιστα έως καθόλου έχει ωφεληθεί ουσιαστικά η ένδοξη Μάνη από τους Μανιάτες Δημάρχους του Πειραιά, από τη
Ο Παναγιώτης Μελάς
μεταπολίτευση και μετέπειτα. Αυτό θα το αναπτύξουμε διεξοδικά και τεκμηριωμένα σε επόμενα άρθρα μας, που θα ασχοληθούμε ονομαστικά με όλους τους Μανιάτες πολιτικούς και θα καταμετρήσουμε αυτή την προσφορά τους, που φαντάζει τεράστια κάθε φορά που οδεύουμε προς εκλογές…

Μέχρι στιγμής, «κλειδωμένοι» και «ακλείδωτοι» Μανιάτες που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία του Πειραιά είναι:

1. Ο νυν Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος (ΝΔ)
2. Ο κ. Παναγιώτης Μελάς (ΑΝΕΛ)
3. Ο κ. Νίκος Κούζηλος (Χρυσή Αυγή) και 
4. Ο κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης (Ανεξάρτητος). 

Ο Νίκος Κούζηλος
Ακούγονται ψιθυριστά κάνα-δύο ακόμη ονόματα, αξιόλογα μεν αλλά ως πληροφόρηση τη θεωρούμε μάλλον αναξιόπιστη.

Σήμερα, Κυριακή αμέσως μετά τα Μνημόσυνα στα Μανιάτικα, η Πλατεία Κοραή πήρε φωτιά στα καφέ όπου πηγαινοερχόντουσαν πρώην και νυν άρχοντες της τοπικής και της κεντρικής Διοίκησης, με θέμα τι άλλο; Ποιοι περνούν τη δεύτερη Κυριακή, όπου ο νικητής θα είναι και ο νέος Δήμαρχος Πειραιά. Πολλά ειπώθηκαν και ακούστηκαν, κατά την ταπεινή μου άποψη άλλα πολύ ουσιώδη και άλλα πολύ ανόητα και ξάστοχα.

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να σχολιάσουμε είναι το πώς στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» (Κυριακή 16 Μαρτίου 2014), ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, παρουσιαζόταν ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και σε καφέ της Πλατείας φερόταν ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιος! Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι φήμες είναι αληθινές ή μια
Ο Αντώνης Καλογερόγιαννης
προσπάθεια μείωσης της οποιασδήποτε σημερινής εκλογικής δυνάμεως του Μελά. Αν συμβαίνει το δεύτερο θα λυπηθούμε ιδιαίτερα διότι αυτό θα αντίκεινται σε κάθε πολιτική ηθική. Τώρα μπορείτε να μου πείτε πως ψάχνω την ηθική στην πολιτική, δίκιο έχετε, αλλά επιτρέψτε μου να ελπίζω πως κάποτε η ηθική στην πολιτική θα επικυριαρχήσει και η Δημοκρατία θα σταθεί εκεί που της αξίζει.

Εμείς ως Σύλλογος Μανιατών και στην πλειοψηφία μας Πειραιωτών ( Α΄ και Β΄ Εκλογικών Περιφερειών) δεν θα πούμε ψηφήστε τον ένα ή τον άλλον, αν και κάποιοι Κουνιάτες μπορεί να είναι υποψήφιοι, με τη μία ή την άλλη παράταξη. Θα πούμε όμως, σε όλους τους Μανιάτες υποψήφιους να μείνουν μακριά από κάθε πολιτική προεκλογική ανηθικότητα και ας κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα με τα επιχειρήματά τους προκειμένου να πείσουν το εκλογικό Σώμα και να ψηφιστούν. Αυτό το απαιτούμε ως Μανιάτες και ειδικά σήμερα, παραμονή της 17 Μαρτίου.

Για την έγκυρη ενημέρωσή σας θα επικοινωνήσουμε με τον Παναγιώτη Μελά και θα σας ενημερώσουμε.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης