Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις 17ης Μαρτίου


Αρεόπολη: Εορταστικές εκδηλώσεις 17ης Μαρτίου. Ζήτω το Έθνος!


Κυριακή 16 Μαρτίου 2014


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται και φέτος η επέτειος της εξέγερσης των Μανιατών εναντίον των Τούρκων  και την έναρξη της τελευταίας και καθοριστικής φάσης του αγώνα, όπου οι Μανιάτες στις 17 Μαρτίου του 1821 διατράνωσαν την πίστη τους στα ιδανικά και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού.

Ως γνωστό, οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι τριήμερες, που τις παρακολουθούν πλήθος πολιτών καθώς επίσης και επίσημοι.
Χοροστατώντας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, κάθε χρόνο, ψάλλεται  στον Μητροπολιτικό  Ναό των Παμεγγίστων Ταξιαρχών στις 17 Μαρτίου η επίσημη Δοξολογία.
Στη συνέχεια στη θέση «Κοτρώνι» στην πλατεία της 17ης Μαρτίου, οι παριστάμενοι, μετά το καλωσόρισμα του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, θα βιώσουν τον παλμό και τη ζέση των Μανιατών για την ελευθερία της πατρίδας τους, παρακολουθώντας την καθιερωμένη παρέλαση. Οι μαθητές των Λυκείων της Μάνης, με στεντόρεια φωνή και ευθυτενές βλέμμα, αναβιώνουν κάθε χρόνο την Ορκωμοσία των Μανιάτικων οικογενειών, σκορπώντας σε όλους ρίγη συγκίνησης.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης