Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στο Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης (Σ.Ο.ΣΠΑΡΤ)

«Το άθλημα της σκοποβολής είναι μια διαρκής προσπάθεια του αθλητή να νικήσει τον ίδιο του τον εαυτό!»


Γράφει: Ο Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

Θα θεωρούσε κανείς αδιανόητο η Σπάρτη να μην έχει έναν σύγχρονο και σοβαρό Σκοπευτικό Όμιλο, για χίλιους λόγους που συνωστίζονται στον Λακωνικό Πολιτισμικό και Ιστορικό απέραντο περίβολο. Βέβαια, από τη Λακωνική Γη λείπουν πολλά πράγματα, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν και να διδάσκονται σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και να παρουσιάζονται σε διοργανώσεις Πανευρωπαϊκών ακόμη και Παγκοσμίων Εκθέσεων...

Ας όψονται όμως οι αμέτρητοι, Λάκωνες και Λάκαινες, πολιτικοί, που παρέλασαν από τους θώκους της εξουσίας της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης στη χρονική περίοδο των τελευταίων 50 χρόνων. Αλλά και οι σημερινοί (ορισμένοι αρκετά παλαιοί) δεν μας πείθουν ότι έχουν κάποια σοβαρότερη, από τους παλαιότερους, συναδέλφους τους αντίληψη για το τι «Μεγάλο», επιτέλους και δικαίως πρέπει να δημιουργηθεί στη Λακωνία…

Πάντα λοιπόν οι Λάκωνες ξεκινούσαμε τα «Μεγάλα» μόνοι μας, από μικρά και χρόνο με τον χρόνο τα γιγαντώναμε, τα υψώνουμε θέλοντας να φθάσουν τον Ταΰγετο, αυτή την πρόκληση που προκαλεί το γονίδιό μας, ένα γονίδιο του ύψους και του απλώματος, δεν την κατανοούν πολλές φορές οι πολιτικοί μας, τα τέκνα της Λακωνίας, λες και η εξουσία τους μετατρέπει σε κλώνους ετερογενών γονιδίων, τουλάχιστον τους περισσότερους…

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης, έτσι ξεκίνησε από μια χούφτα ανθρώπων, Λακώνων και υψώνεται και απλώνεται συνεχώς και αδιαλείπτως για να φθάσει πριν λίγους μήνες στην πολύ ευχάριστη θέση να μας χαρίσει το παρακάτω ανάγνωσμα:

Ακόμη ένα σωματείο προστίθεται στην παρέα της σκοποβολής IPSC οργανώνοντας τον πρώτο του αγώνα Level II.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης μας είχε συνηθίσει μέχρι στιγμής σε αγώνες σταθερού στόχου με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση σκοπευτών και σκοπευτριών. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνει την υπέρβαση και διοργανώνει αγώνες πρακτικής σκοποβολής Level II την Κυριακή στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 09.00 στο σκοπευτήριό του στη Σελλασία Λακωνίας.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει επτά (7) στάδια, εκ των οποίων τέσσερα μικρά, δύο μεσαία και ένα μεγάλο, με ελάχιστο αριθμό φυσιγγίων 112. Αγωνάρχης θα είναι ο Σουμαλεύρης Κων/νος και τις πολύτιμες γνώσεις του στη Γραμματεία θα προσφέρει ο Καθάρειος Χρήστος. Οι ενδιαφερόμενοι σκοπευτές με θεωρημένο ΔΕ.ΣΚ. μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης μέσω φαξ: 2731023448 ή στο email: ioanistjanakos@hotmail.com μέχρι την 13.00 του Σαββάτου. Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε, στη LAKONIA PRESS:

Επιτυχίες για το Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Μαρτίου σε αγώνες που έγιναν στην Κόρινθο

Καλές συμμετοχές και επιτυχίες για το Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Μαρτίου σε αγώνες που έγιναν στην Κόρινθο και στο Εθνικό σκοπευτήριο του Βύρωνα αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα ο αθλητής του Ομίλου Ανδρέας Βλαχοπαναγιώτης κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία PRODUCTION στον αγώνα πρακτικής σκοποβολής LEVEL II που έγινε στην Κόρινθο.
Στους Πανελληνίους αγώνες Ολυμπιακού αεροβόλου πιστολίου 10 μέτρων που έγιναν στο εθνικό σκοπευτήριο του Βύρωνα η αθλήτρια του Ομίλου Παναγιώτα ΧΙΟΥ κατάφερε να μπει στον τελικό του αγωνίσματος στην κατηγορία Νεανίδων με ατομικό ρεκόρ κατακτώντας στον τελικό την Πέμπτη θέση στην Ελλάδα.

Στους ίδιους αγώνες συμμετείχαν με την ανδρική ομάδα του ομίλου μας οι: Παναγιώτης Χαντζάκος, Παναγιώτης Ανδρεϊκος και Χρήστος Χίος οι οποίοι με την επίδοσή τους βελτίωσαν το ομαδικό ρεκόρ του Ομίλου, πετυχαίνοντας 1603 στους 1800 βαθμούς.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης ευχαριστεί τους Αθλητές στους οποίους εύχεται πάντα επιτυχίες».


Και εμείς, όλοι οι Λάκωνες, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Αθλητές του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης, που μοχθούν καθημερινά για την γιγάντωση της Αθλητικής Ιδέας στην Πατρίδα μας και συνεχίζουν να μαθαίνουν τους νεότερους να ψάλλουν: « Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρωνες (Εμείς όμως θα γίνουμε πολύ καλύτεροι)».
Τέλος ευχόμαστε, τόσο η Κεντρική Διοίκηση, όσο και η Αυτοδιοίκηση να βοηθάει το τόσο επίπονο και ωφέλιμο έργο σας, στους ζοφερούς τούτους καιρούς που διανύει η Ελλάδα μας. Αν το πράττει, με ιδιαίτερη χαρά θα ενημερώσουμε του χιλιάδες επισκέπτες μας. 

Πάντα νίκες και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης