Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Διεθνή συνέδρια για τις βάσεις δεδομένων στην Αθήνα

Δύο μεγάλα διεθνή συνέδρια για τις βάσεις δεδομένων διοργανώνονται στην Αθήνα από σήμερα


Διαδώστε το:

Δύο μεγάλα διεθνή συνέδρια σχετικά με τις προκλήσεις της διαχείρισης μεγάλων όγκων δεδομένων πληροφοριών, πραγματοποιούνται παράλληλα, μέχρι τις 28 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα.

Πρόκειται για τα συνέδρια EDBT (Extending Database Technology) και ICDT (International Conference on Database Theory).

Η διαχείριση δεδομένων (data), η οποία αποτελεί μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ταχεία εξέλιξη της επιστήμης της Πληροφορικής, έχει πολλές και σημαντικές πρακτικές εφαρμογές. Η ποιότητα της καθημερινής ζωής, η παραγωγικότητα της εργασίας, η καλύτερη δυνατή χρήση των φυσικών πόρων και υποδομών μιας χώρας εξαρτώνται στη σύγχρονη εποχή σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα των κρατών, των οργανισμών και γενικότερα των κοινωνιών να παράγουν και να επεξεργάζονται μεγάλους όγκους ψηφιακής πληροφορίας.


Το διεθνές συνέδριο EDBT (Extending Database Technology), με αντικείμενο τα συστήματα διαχείρισης μεγάλων όγκων δεδομένων, είναι μία καθιερωμένη από το 1988 και διεθνώς αναγνωρισμένη συνάντηση επιστημόνων, επαγγελματιών προγραμματιστών και χρηστών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των νέων ερευνών τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από πραγματικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν.


Το παράλληλο διεθνές συνέδριο ICDT (International Conference on Database Theory) διεξάγεται από το 1986 και η θεματολογία του είναι πιο θεωρητική, καθώς αφορά την σύγχρονη έρευνα σχετικά με τα θεωρητικά θεμέλια των βάσεων δεδομένων.


Τα δυο αυτά συνέδρια πραγματοποιούνται μαζί από το 2009, με μεγάλη επιτυχία. Στη φετινή εκδήλωση της Αθήνας συμμετέχουν περίπου 300 άτομα απ’ όλο τον κόσμο, με σημαντικά ποσοστά και εκτός Ευρώπης (30% από Αμερική και 10% από Ασία). Διακεκριμένοι ερευνητές με διεθνές κύρος που δραστηριοποιούνται σε θέματα αιχμής των συστημάτων και της θεωρίας βάσεων δεδομένων, έχουν προσκληθεί να δώσουν τις κεντρικές ομιλίες.


Τα συνέδρια EDBT/ICDT έχουν ήδη «ταξιδέψει» σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Ελλάδα, είναι η δεύτερη χρονιά που έρχονται, καθώς το EDBT είχε φιλοξενηθεί το 2004 στο Ηράκλειο και το ICDΤ στους Δελφούς το 1997.


Η φετινή διοργάνωση στην Αθήνα υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με συντονιστή τον Βασίλη Χριστοφίδη, καθηγητή του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Χορηγοί του συνεδρίου είναι μεγάλοι ερευνητικοί οργανισμοί και εταιρείες, όπως Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), LIG, LogicBlox, Google, IBM, Technicolor, Intrasoft International και HP.

Πηγή:newsit.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης