Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Ιατρική Απόβαση - 2014

Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ιατρική Απόβαση - 2014", δώδεκα φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πατρών και Κρήτης, θα εκπαιδευτούν και θα συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, για το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση - 2014" διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος - Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.


Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν φοιτητές - μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει το 4ο έτος σπουδών.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες.

Επικουρική υποστήριξη των απομακρυσμένων μονάδων υγείας του Ε.Σ.Υ. σε περιόδους αυξημένων αναγκών.

Γνωριμία των φοιτητών Ιατρικής με νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας και προετοιμασία τους για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο).

Προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας, απαραίτητης για την ιατρική κοινότητα για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργικότητα της.

Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης ως ένα από τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας που θα εκπαιδευτούν φοιτητές ιατρικής, καθώς και το Δήμο Αν. Μάνης και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Π. Ανδρεάκο για την έμπρακτη συνεισφορά του στην εξεύρεση χώρου φιλοξενίας των φοιτητών.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ


Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης