Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Ποιοι μπορούν να κερδίσουν ως και μισή δόση από τη ρύθμιση για τα δάνεια

Διαδώστε το:

Μπορεί να δοθεί λύση για τους δανειολήπτες που έχουν τη διάθεση να πληρώσουν. Ακόμη και ένα μικρό ποσό μπορεί να δώσει τη λύση και να ξεμπλοκάρει η διαδικασία με την τράπεζα. Ο κώδικας διαχείρισης που έδωσε για διαβούλευση η τράπεζα της Ελλάδος έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο των δανείων δίνοντας νέες ευκαιρίες στους δανειολήπτες.

Ο όρος συνεργάσιμος δανειολήπτης από μόνος τους αλλάζει τα δεδομένα. Από το 2015 για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να προτείνει λύσεις για την αποπληρωμή του δανείου, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να βάλει το ακίνητό του σε πλειστηριασμό.


Για να χαρακτηριστεί συνεργάσιμος ένας δανειολήπτης δεν χρειάζεται να έχει αποπληρώσει το σύνολό των οφειλών του, αλλά να έχει αποδείξει έμπρακτα ότι θέλει να πληρώσει, δίδοντας έστω και μικρότερα ποσά κατά καιρούς.

Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να δώσει λύσεις όπως μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, leasing ακόμη και εκχώρηση κυριότητας και πληρωμής ενοικίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με το leasing ο δανειολήπτης μπορεί να εκχωρήσει το ακίνητο στην τράπεζα και συνάπτει νέα σύμβαση με βάση την οικονομική του δυνατότητα.

Στο τέλος της σύμβασης ανάλογα με την αξία του ακινήτου και την οικονομική του κατάσταση μπορεί είτε να αγοράσει ξανά το ακίνητο με νέο δάνειο είτε να το αφήσει στην τράπεζα.

Για ένα δάνειο 150.000 ευρώ 20ετίας με επιτόκιο 5,5% ο δανειολήπτης έχει δόση 925 ευρώ, αν το ίδιο δάνειο αλλάξει χρόνο αποπληρωμής στα 60 έτη και επιτόκιο στο 3,5% η δόση πέφτει άμεσα στα 425 ευρώ.

Ο δανειολήπτης με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διατηρήσει το ακίνητο πληρώνοντας τα μισό χρήματα, για τριπλάσιο όμως διάστημα. Ουσιαστικά πληρώνει περισσότερα χρήματα, ωστόσο δεν χάνει το ακίνητο.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης