Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο «Μανιάτης Πρόεδρος» Σταύρος Νταϊφάς

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Με το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από το Γραφείο Δημάρχου Πειραιά, 24 Μαρτίου 2014 και 16:41, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Σταύρου Νταϊφά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος για την απώλεια του Σταύρου Νταϊφά, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Μια ιστορική προσωπικότητα του Πειραιά, του Ολυμπιακού, του Αθλητισμού και της Ναυτιλίας σήμερα «έφυγε» από κοντά μας. Το ήθος του, η προσφορά του και η αρχοντιά του σηματοδότησαν την πορεία του. Ο Σταύρος Νταϊφάς θα τιμηθεί από την πόλη και στο Μουσείο Ιστορίας του Αθλητισμού, θα έχει τη δική του αίθουσα αφιερωμένη στην προσφορά του. Θα μας λείψει, αλλά θα είναι κοντά μας πάντα με το παράδειγμα της ζωής του φωτεινό. Στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια». 


O Μανιάτης-Πειραιώτης εφοπλιστής, Σταύρος Νταϊφάς, έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον άνθρωπο που στην πενταετή θητεία του στον προεδρικό θώκο κατάφερε να κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα και ένα νταμπλ. Ήταν αυτός που πολέμησε από την πρώτη στιγμή τους ανίδεους προπαγανδιστές που έριχναν λάσπη στο μεγαλείο του Θρύλου.

 Ο Σταύρος Νταϊφάς υπήρξε από τους πιο επιτυχημένους ηγέτες που πέρασαν στα κοντά 90 χρόνια ιστορίας της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας. Ανέλαβε τον Ολυμπιακό έπειτα από μία τετραετία χωρίς πρωτάθλημα, κάτι αδιανόητο, και κατάφερε από την πρώτη κιόλας χρονιά να τον επαναφέρει στην κορυφή. Εκεί που τον είχε αφήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα ο αείμνηστος Νίκος Γουλανδρής.

Κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να οργανώσει ένα διοικητικό συμβούλιο με αξιόλογους ΓΑΥΡΟΥΣ εφοπλιστές, όπως ο Χανδρής και ο Καραγεώργης, και ένα πολύ ισχυρό ταμείο που βοήθησε στο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στον επαγγελματισμό. Κατά τη διάρκεια των χρόνων που έμεινε στην ηγεσία του Θρύλου, έφερε παίκτες όπως ο Τάσος Μητρόπουλος, ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Γιάννης Γούναρης και με δουλειά, υπομονή και σωστούς χειρισμούς έφτιαξε ένα σύνολο που κατατρόπωσε τους αντιπάλους του.

Την πρώτη του σεζόν το 1979-80 κατέκτησε το πρωτάθλημα με 47 βαθμούς παίζοντας μπαράζ με τον Αρη και νικώντας 2-0. Η επόμενη σεζόν ήταν πιο εποικοδομητική, αλλά παράλληλα έμελλε να μείνει στην ιστορία ως η μαύρη σελίδα. Η τραγωδία της Θύρας 7 επισκίασε όλη τη λαμπρότητα που εξέπεμπε ο Ολυμπιακός, όμως ο αποφασιστικός και συνεσταλμένος Σταύρος Νταϊφάς ήταν πάντα δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

Εμείς  για τον κοντοχωριανό μας, Πρόεδρο του Ολυμπιακού, προσευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος Αγιοτριαδικός Θεός δια πρεσβειών της Ευαγγελιστρίας Θεοτόκου να αναπαύσει την ψυχή του και παρακαλούμε την οικογένειά του να δεχθεί τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Έτος Ιδρύσεως 2000

Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου

Κυρίες και κύριοι

1.Σας γνωστοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δημοσιεύσετε άρθρα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε, που βεβαίως δεν θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία περί δημοσιευμάτων.

Μπορείτε να μας αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) ό,τι επιθυμείτε jlazarakosdim@yahoo.gr και εμείς θα το δημοσιεύουμε (ανεβάζουμε) στο blog του Συλλόγου μας, το συντομότερο δυνατό..

www.kounoslakonias.blogspot.com

2.Χιλιάδες έχουν ήδη επισκεφθεί το blog μας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα οι επισκέψεις παγκοσμίως θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ημερησίως. Κατά περιόδους θα σας γνωστοποιούμε τις επισκέψεις αυτές με ανάλυση ανά κράτος της υφηλίου.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιείται το Ονοματεπώνυμό σας, τη Διεύθυνση κατοικίας, Επάγγελμα (προαιρετικά) και τέλος σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

4. Ο Τομέας Επιμέλειας Ύλης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Συλλόγου, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα της μη δημοσίευσης, του οποιουδήποτε προς δημοσίευση κειμένου, που θα κρίνει για τον οποιονδήποτε λόγο..

5. Οι εργάτες - υπηρέτες του Συλλόγου εργαζόμαστε ανιδιοτελώς και δεν απολαμβάνουμε καμία οικονομική αμοιβή, ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν υποχρεούται να πληρώσει έστω και ένα Ευρώ, στον οποιονδήποτε, για κανένα απολύτως δημοσίευμα που θα δημοσιευθεί.

6. Για δημοσιεύματα, που δημοσιεύονται και δεν προέρχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο και τον Τομέα Επιμέλειας Ύλης, αλλά από τρίτους (μέλη ή μη του Συλλόγου), ο Σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας ακεραία την ευθύνη φέρει αυτός που υπογράφει και αποστέλλει το δημοσίευμα.

7. Διάφορα προς δημοσίευση, έχουν τη δυνατότητα να μας αποστέλλουν οι πάντες, μόνο στην Ελληνική Γλώσσα ή σε όποια άλλη ξένη Γλώσσα με επίσημη όμως μετάφραση στην Ελληνική.

Γνωστοποιείστε το www.kounoslakonias.blogspot.com

είναι το δικό σας μετερίζι σε ζοφερούς καιρούς

Με άπειρες ευχαριστίες για τη συνεργασία μας

Ο Διευθυντής

Λαζαράκος Σπ. Ιωάννης